Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Η ΜΑΣΟΝΟΚΙΝΗΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΧΡΙΣΕ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΙΣΟΒΙΟ ΕΠΙΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠ

"ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ"

Η ΓΑΛΛΙΑ ΩΣ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΣΟΝΟΚΙΝΗΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 20 ] - [ 2009.06.20 13:00 ] - [ΑΔ.Θ.ΕΞ.Π.]

Η ΜΑΣΟΝΟΚΙΝΗΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΧΡΙΣΕ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΙΣΟΒΙΟ ΕΠΙΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗ ΤΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ

Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑ ΦΥΣΕΙ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΙΣΟΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ" ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΕ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΩΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ 12 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΩΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ skai

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ skai

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ TOY skai ΕΔΩ:

Διεθνής διάκριση για την Ντ. Μπακογιάννη - 09/03/2009

Στην ομιλία της επικεντρώθηκε στη μεγάλη ιδέα του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας Πολιτιστικών και Πολιτικών Ανθρωπιστικών Επιστημών αναγορεύτηκε η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, σε μία μεγαλοπρεπή τελετή.

Η κα. Μπακογιάννη είναι η πρώτη γυναίκα μεταξύ των 12 προσωπικοτήτων που έχουν αναγορευτεί μέλη της Γαλλικής Ακαδημίας από το χώρο της πολιτικής και των επιστημών εκτός Γαλλίας, ανάμεσα στους οποίους είναι ο Πάπας Βενέδικτος και ο πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας.

Στην ομιλία της η ελληνίδα υπουργός, επικεντρώθηκε στη μεγάλη ιδέα του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος και την αναγκαιότητα μιας διεθνούς συνεργασίας για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων του αιώνα μας, τονίζοντας, ότι "οι παγκόσμιες προκλήσεις απαιτούν συλλογική αντιμετώπιση. Η ασφάλειά μας εξαρτάται λιγότερο από την ισχύ του καθενός και περισσότερο από την αθροιστική δύναμη της συνεργασίας μας".

Νωρίτερα τη Δευτέρα, η υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με το γάλλο πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν με τον οποίο επικεντρώθηκαν στους τρόπους αντιμετώπισης της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ megatv

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 20-06-2009: ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥ megatv ΕΧΕΙ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΓΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ megatv

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ TOY megatv ΕΔΩ:

Η Ντ. Μπακογιάννη μέλος Ακαδημίας στο Παρίσι

Ισόβιο μέλος της Ακαδημίας Ανθρωπιστικών και Πολιτικών Επιστημών που εδρεύει στο Παρίσι αναγορεύτηκε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η υπουργός Εξωτερικών είναι η πρώτη γυναίκα από το εξωτερικό που τιμά με αυτό το αξίωμα η Ακαδημία, ενώ στην ομιλία της ανέπτυξε την βαθιά ιστορική σχέση της Ελλάδας με τη Γαλλία. Η τελετή έγινε στην εντυπωσιακή αίθουσα τελετών του Ινστιτούτου της Γαλλίας και την παρακολούθησαν σημαντικές προσωπικότητες από τον πολιτικό κόσμο της χώρας, αλλά και από το χώρο των επιστημών, του πολιτισμού και των γραμμάτων.

Η κυρία Μπακογιάννη είχε στη συνέχεια συνάντηση με τον Γάλλο πρωθυπουργό, Φρανσουά Φιγιόν, όπου συζήτησαν για τη διεθνή οικονομική κρίση και την αντιμετώπισή της, αλλά και για την προσεχή σύνοδο κορυφή του ΝΑΤΟ.